Blog

400711175 1049404386339256 5368261421202168894 n

Ontdek de geheime kracht van keukenlades.

29 november 2023

Bij het plannen van je droomkeuken is het gemakkelijk om te verdwalen in de verleiding van prachtige werkbladen en warme aandoende houten kasten. Maar, laten we even stilstaan bij iets dat vaak over het hoofd wordt gezien - de schuiven. Deze ogenschijnlijk eenvoudige elementen hebben niet alleen invloed op het uiterlijk en je portemonnee, maar ook op het ergonomisch comfort van je keuken.

Om je een beter inzicht te geven, nemen we een kijkje naar de drie meest voorkomende typen keukenschuiven:

1. 'Home-made' door de Timmerman:

Deze klassieke schuiven, met de hand gemaakt in het atelier van een timmerman, zijn bekend en vertrouwd. Gemaakt van meubelplaat en laminaat, lijken ze stevig. Echter, het afplakken in plaats van lasersnijden maakt ze gevoelig voor vocht. Het hoge gewicht en beperkte flexibiliteit zetten de levensduur onder druk. Zwaar en weinig flexibel in indeling, zijn deze schuiven minder geschikt voor moderne behoeften.

2. Ingekochte Systeemschuif, Vaste Maat:

Lichtgewicht en betaalbaar, deze schuiven bieden een snelle oplossing voor keukens met een beperkt budget. Echter, de vaste maten en eenvoudige geleiders maken ze minder veelzijdig. Vaak gevonden bij keukenketens gericht op lage prijzen en snelle verkoop.

3. Systeemlade op Maat - Onze Keuze:

Bij Cookk zweren we bij systeemladen op maat, en hier is waarom...

Doordat ze op maat zijn, verlies je geen ruimte in je kasten. Of het nu gaat om een minder diepe lade onder een kookplaat voor geïntegreerde afzuiging (Novy Panorama of Bora) of een andere slimme oplossing, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Lichtgewicht geleiders en ingebouwde dempers zorgen voor soepele bediening zonder lawaai. De bodems van 18 mm hoge-densiteit meubelplaat maken gewicht een non-issue. Zelfs de zwaarste gietijzeren potten vormen geen uitdaging meer.
Dankzij het Oralux-programma bieden we onbeperkte indelingsmogelijkheden. Wil je je laden herorganiseren of extra verlichting toevoegen? Geen probleem, we passen het aan.

Als kers op de taart hebben onze lades een strak design en een stijlvolle grafietkleurige afwerking.

Ontdek de perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek met onze op maat gemaakte systeemladen.

Alle blogberichten