Blog

Me36485479 all 731081

Hoe een duurzaam keukenontwerp generatieslang plezier biedt

04 september 2024

In de wereld van interieurarchitectuur is duurzaamheid een belangrijk thema. Als keuken- en interieurexpert is het mijn missie om keukens te ontwerpen die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook generatieslang meegaan. Een keuken die tijdloos is, vraagt om aandacht voor detail, hoogwaardige materialen, en slimme ontwerpkeuzes. Hier deel ik mijn aanpak om de levensduur van keukens al in het ontwerpproces te maximaliseren.

Kies voor kwaliteitsvolle keukentoestellen

De keukentoestellen zijn het hart van elke keuken. Kwaliteitsvolle toestellen maken niet alleen het dagelijks leven gemakkelijker, maar dragen ook bij aan de duurzaamheid van je keuken. Merken zoals het West-Vlaamse Novy en het premium merk ATAG zijn uitstekende voorbeelden van merken die betrouwbaarheid hoog in het vaandel dragen. ATAG gaat zelfs zo ver dat ze 8 jaar garantie bieden op hun toestellen, een bewijs van hun vertrouwen in de kwaliteit.

Een groot voordeel van deze kwaliteitsmerken is de beschikbaarheid van onderdelen tot 10 à 15 jaar na de productiestop. Dit betekent dat, zelfs wanneer een toestel aan vervanging toe is, reparatie mogelijk blijft, waardoor je keuken langer in topconditie bli

Investeer in een duurzaam werkblad

Het werkblad is een van de meest gebruikte oppervlakken in de keuken en verdient daarom extra aandacht. Dekton is een materiaal dat zich uitstekend leent voor keukens die lang mooi moeten blijven. Dit innovatieve materiaal is hitte-, vocht- en krasbestendig, en bovendien eenvoudig te onderhouden. Cosentino, de producent van Dekton, biedt een garantie van maar liefst 25 jaar, wat je gemoedsrust geeft dat je keuken er jarenlang fris uit zal blijven zien.

Kies voor slijtvast lade- en schuifsystemen

Lades en schuiven worden intensief gebruikt en zijn vaak de eerste plekken waar slijtage zichtbaar wordt. Daarom raden we aan om extra te investeren in kwalitatieve ladesystemen van bijvoorbeeld het merk BLUM. Deze systemen bieden een levenslange garantie. Dit betekent dat, zolang je de keuken niet vervangt, je altijd kunt rekenen op een goed functionerende lade of schuif. Deze garantie biedt niet alleen duurzaamheid, maar ook een gevoel van veiligheid en zekerheid.

Duurzaamheid in de details: keukenkraan en boiler

Keukenkraan en bijhorende boilers zijn vaak de eerste onderdelen die aan vervanging toe zijn. Maar met een merk zoals Quooker, kun je ervoor zorgen dat ook deze onderdelen een lange levensduur hebben. Elk onderdeel van de Quooker-kranen kan eenvoudig worden vervangen, van de elektronische bediening tot de  techniek van de boiler. Dit voorkomt dat je de hele kraan moet vervangen wanneer er een defect optreedt, wat bijdraagt aan een langere levensduur van je keuken.

Voorkomen van vochtschade in het ontwerp

Vochtschade kan een sluipende vijand zijn voor keukens. Daarom besteden we in het ontwerp veel aandacht aan het voorkomen van vochtproblemen. We kiezen voor plinten en afdekzijdes met in gefreesde rubbers, wat zorgt voor een betere afdichting. Daarnaast maken we, waar technisch mogelijk, gebruik van dicht gelaserde randen bij materialen zoals stootvast laminaat, fineerlaminaat of Fenix. Deze aanpak minimaliseert de kans op vochtinfiltratie, waardoor je keuken langer mooi blijft.

Conclusie

Een keuken die generatieslang plezier biedt, begint bij een doordacht ontwerp en de keuze voor kwaliteitsvolle materialen en merken. Door te investeren in duurzaamheid en aandacht te besteden aan de details, zorgen we ervoor dat jouw keuken niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst, een bron van vreugde en gemak blijft.

Wil je meer weten over hoe wij een keuken ontwerpen die tijdloos is? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Samen maken we jouw droomkeuken werkelijkheid!

Alle blogberichten